Wie kom je tegen

WIE KOM JE TEGEN

Elin KarlssonElin Karlsson, directeur van Buitenkans Kinderopvang, is opgegroeid in Zweden. De Zweedse cultuur en haar eigen ervaring met de Zweedse kinderopvang, zijn belangrijke inspiratiebronnen voor Buitenkans Kinderopvang. Haar doel is om een groene, gezonde en inspirerende opvang te creëren waarin kinderen, ouders en medewerkers zich vertrouwd voelen en waar iedereen tot bloei komt. Elin woont sinds 1995 in Amsterdam en sinds 2009 in Noord. Zij is getrouwd en heeft twee kinderen. Elin heeft 7 jaar in de top van een grote kinderopvang organisatie gewerkt. Zij heeft 13 jaar management ervaring. Haar passies in het privéleven zijn reizen, lezen, yoga en gezonde voeding.

Frouke de Leeuw

 

Frouke de Leeuw, Pedagogisch Medewerker van Buitenkans Kinderopvang en moeder Lot en Flo. Opgegroeid op Texel, op mijn 18e vertrokken naar Amsterdam om Communicatie Wetenschappen te studeren en daarna nog een jaar gereisd. In 2007 uiteindelijk terecht gekomen in de Kinderopvang. Waarom? Omdat ik toen besloot te gaan doen wat ik écht leuk vind, zonder te kijken naar opleidingsniveau of salaris. Werken met kinderen was dus een zeer bewuste keuze, waar ik nog steeds geen spijt van heb. Wel is het voor mij belangrijk te werken op een plek waar de kinderopvang uitdagend, inspirerend en creatief is, voor zowel kinderen als medewerkers. De uitdaging ligt voor mij in het goed kijken en luisteren naar de kinderen; wat houdt ze bezig en waarom? Als je antwoord kunt vinden op deze vragen kun je als Pedagogisch Medewerker een omgeving en materialen bieden die aansluiten bij hun belevingswereld en (leer)behoeftes. Op die manier hebben de kinderen plezier, ontdekken veel en komt ieder kind, op zijn eigen manier, tot zijn recht.

 Mireille de Jong Ik ben Mireille de Jong, 32 jaar, afgestudeerd als CMV’er (Culturele en Maatschappelijke Vorming) en sinds  2006 werkzaam in de kinderopvang. Tussendoor nog gereisd, in het buitenland gewoond en gewerkt en diverse creatieve cursussen gevolgd en vanaf september 2014 werk ik bij Buitenkans! Werken met kinderen is voor mij heel inspirerend. De verwondering van een kind bij het zien van een lieveheersbeestje, bij het voelen van de regen, lijm die plakt aan handen, stampen in plassen water, vind ik prachtig! Samen met kinderen de dag vormgeven is voor mij essentieel voor het werken in de kinderopvang. Door actief te luisteren, voelen en kijken waar de kinderen behoefte aan hebben en daar op in te spelen. Ze begeleiden in hun spel en autonomie op een respectvolle, positieve manier. Heerlijk vind ik het om samen met de kinderen te praten, lachen, knuffelen, lezen, knutselen, te zingen en te dansen!

Marieke BakkerIk ben Marieke Bakker en heb een zoon Willem. Ik werk nu al zo'n 18 jaar in de kinderopvang. Daarnaast ben ik fotograaf, zeefdrukker en vormgever en ik maak collages.  Heel af en toe speel ik nog weleens basgitaar in een bandje en ga nog steeds graag naar concerten toe. Werken bij buitenkans (bso) is in meerdere opzichten een buitenkans omdat ik na wat kantoor jaren weer "back to basic" kan. Hutten bouwen, rolschaatsen op het grote terrein, kippen voeren en samen met de kinderen op zoek naar wat we kunnen oogsten bij NoordOogst. Buitenkans is nieuw en extra bijzonder omdat wij samen met de kinderen heel wat mooie dingen gaan bouwen en maken! Als kok ga ik heerlijke gezonde maaltijden bereiden met en voor de kinderen. Samen proeven en op zoek naar het lekkerste recept voor bijvoorbeeld onze groente lasagne en brandnetelsoep. Het zou zomaar kunnen dat er over een poosje een BuitenKansKookboek komt die we samen met de kinderen gaan maken!

Joeri LansJoeri Lans, medewerker technische dienst bij Buitenkans. Met een veelzijdige achtergrond kom ik ondersteuning bieden aan de opvang op facilitair gebied. Sinds kort ben ik timmerman en meubelmaker. Daarvoor heb ik 10 jaar lang gewerkt op de Rietveld academie als begeleider in de geluidsstudio en ben ik ook geluidstechnicus geweest bij o.a de musicals van Nijntje en Pluk van de Petteflet. Ik ben gek op muziek en speel allerlei instrumenten, ook graag samen met anderen.Ik vindt het leuk om samen met de kinderen te timmeren, we hebben bijvoorbeeld samen het kippenhok gebouwd en geverfd. Ook met de peuters kunnen we timmeren, met echt gereedschap, in de houtwerkplaats van Buitenkans. Uiteraard gebeurt dit onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers. Inspiratie en rust zoek ik graag buiten, bijvoorbeeld door met mijn oudste zoon te gaan vissen of skateboarden.

Wendie HoendersIk ben Wendie Hoenders en ik ben 43 jaar. Ik woon in Zaandam samen met mijn man en zoontje Sam en dochter Katie. Na de Kunstacademie heb ik een Masteropleiding gedaan voor autonome kunst en docentenopleiding voor Beeldende kunst en Vormgeving. De afgelopen jaren heb ik gewerkt als docent beeldende vorming, pedagogisch medewerker op de BSO en heb ik mijzelf gericht op individuele coaching in mijn eigen praktijk als ademcoach en Gezins- en Kindercoach. Ik houd er erg van om kinderen te raken met kunst in het algemeen (verhalen, theater, beeldende kunst, muziek, dans..) waardoor zij hun eigen kracht en wijsheid kunnen ontdekken, hiervan genieten en het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik geloof dat het spelen in de natuur de creativiteit van kinderen bevordert. Ik geniet ervan om samen met de kinderen de omgeving te verkennen door bijvoorbeeld een beeldende ontdekkingsreis met potlood en papier of klei, of door alleen al de materialen te ontdekken die de natuur te bieden heeft. In mijn werk met kinderen ervaar ik dat de wijsheid van kinderen in hun hart zit, niet in hun hoofd. Ik luister daarom goed naar ze en laat me graag door hen inspireren. Ik vind het belangrijk om die innerlijke wijsheid van de kinderen te erkennen en te spiegelen, zodat het makkelijker voor kinderen wordt om die wijsheid in hun leven te integreren.

Denisa Zechner - SulcovaIk ben Denisa Zechner – Sulcova, bijna 40 jaar geleden geboren in Tsjechie. Ik woon alweer 20 jaar in Nederland met mijn man Peter en mijn twee kinderen, Jordy en Ashley. Al 18 jaar werk ik met veel plezier in de Kinderopvang, met alle denkbare doelgroepen. Door mijn lange en brede ervaring, heb ik een beeld gevormd over wat belangrijk is in de Kinderopvang. Het zien en horen van elk kind, iedere dag weer, dat is mijn passie en drijfveer in het werk. Samen met Stefanie wil ik de babygroep mooi en bijzonder maken. De baby's zijn allemaal anders, hebben verschillende persoonlijkheden en behoeftes. Het is fijn om er voor ze te zijn. Troosten, verzorgen, liefde geven, ondersteunen, stimuleren en de kinderen geven, wat ze op dat moment nodig hebben. Ik ben zelf opgegroeid dichtbij de natuur (paddenstoelen/bosbessen/bramen in het bos zoeken, met mos, takjes en bessen spelen. Kippen en varkens voeren). Ook de kleinste kinderen kunnen we dichter bij de natuur brengen, ze een veilig gevoel geven en de natuur laten waarderen. Bij Buitenkans kan ik deze visie waarmaken en voel ik mij heel erg thuis.

Stefanie GroiseIk ben Stefanie Groise, 31 jaar, moeder van twee prachtige zoontjes van 2 en 5 jaar oud waar ik samen met mijn man zeer trots op ben. Met onze hond en poes wonen wij in Amsterdam Osdorp. Ik heb de wereld mogen bereizen, gewerkt in de kinderopvang en in het speciaal basisonderwijs. Bijzondere dingen heb ik gezien, geleerd en mogen ervaren maar de puurheid, het spel en de verwondering van een kind, zijn toch wel mijn grootste inspiratie bronnen. Ik heb mij verdiept in spelontwikkeling en de zintuiglijke ontwikkeling bij jonge kinderen en sinds kort ook als gezins- en kindercoach. Buitenkans biedt mij de kans om te doen waar mijn hart ligt, mijn kwaliteiten te laten zien en vooral te mogen werken met kinderen vanuit het hart. Kijkend door de ogen van de kinderen, leren en laten inspireren van en door hun eigen wijsheid, daar groeien we samen van. Ik ben een leidster die met of voor je zingt, danst, kruipt en rolt over de grond, warmte en liefde geeft, je ziet en wilt zien. Je durft te volgen, je met rust laat als je even niet wilt, je troost en opvangt als het even niet lekker gaat, je meeneemt op ontdekkingsreis of je eigen ontdekkingen bewonderd. Je kind laat zijn gewoon zoals je bent.

FransFrans van der Grijn, Geboren in “de Zilverstad” Schoonhoven en 52jaar. Vader van Tariq van 20 en Chloe van 17 jaar en heb een relatie met Edith. Ik denk dat ik het beste te omschrijven ben als een spontaan, creatief en energiek persoon. Werkte hiervoor beroepsmatig of als vrijwilliger met uiteenlopende doelgroepen in de jeugdzorg, ouderenzorg, gehandicaptebranche en kinderopvang. Als atletiektrainer en coördinator/organisator van o.a.(sport)kampen vul(de) ik mijn vrije tijd op. Ik begon mijn loopbaan ooit als horecakok en nog steeds is lekker koken een van mijn hobby's. “Vervelen” komt in mijn woordenboek niet voor, ik ben graag “bezig”. Een van mijn laatste bezigheden is bijvoorbeeld het maken van gebruiks en decoratie voorwerpen voor in huis. Ik maak dit van zwerf / afvalhout uit de natuur. In diezelfde natuur heb ik het altijd naar mijn zin, ben graag buiten. Survivaltochten en bootcampen zijn hierbij mijn passie. Het werken bij Buitenkans spreekt mijn aan vanwege de kleinschaligheid, duurzaamheid en de inspirerende omgeving voor de kinderen. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen door ervaringen op te kunnen doen. Hetgeen op allerlei vlakken mogelijk is bij Buitenkans.

Ruud van den Berg

 

Als invalkracht zullen jullie mij af en toe tegenkomen op de peutergroep of bij de naschoolse opvang. Vandaar dat ik mij even voorstel;

Ik ben Ruud van den Berg. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik woon in Amsterdam- Noord. Ik werk al 15 jaar met plezier in de kinderopvang, vooral met peuters maar ook met jongere of oudere kinderen.

Ondanks dat er veel herhaald wordt is het nooit saai. Kinderen zijn spontaan, onbevangen en oprecht. Het liefst laat ik me leiden door hun fantasie en enthousiasme en ga ik mee op avontuur. Natuurlijk zing ik ook liedjes, knutsel ik graag en bedenk ik vaak nieuwe beweegactiviteiten. Voor mij horen kinderen veel te bewegen en vies te worden, waarbij de veiligheid en de verschillen tussen kinderen moeten worden gewaarborgd.`Buitenkans lijkt mij daar een goede plek voor.

Marijke BoersmaIk ben Marijke Boersma, 42 zomers jong. Ik ben moeder van twee hele lieve zonen, Bas 22 en Dion 16 jaar. Deze zomer trouw ik op het strand met Jacob. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest voor kinderopvangorganisatie Tinteltuin. Met heel veel plezier heb ik 5 jaar op een verticale groep en 5 jaar op een peutergroep gewerkt. Door een reorganisatie moest ik in Juli 2014 het kinderdagverblijf waar ik werkte verlaten. Bij hetzelfde bedrijf kreeg ik toen werk aangeboden op een BSO in Assendelft. Na een open sollicitatie bij Buitenkans heb ik een aantal keer ingevallen. Toen ik de kans kreeg om bij zo`n geweldige kinderopvang te kunnen komen werken dacht ik, dit is echt een buitenkans! Om met kinderen te werken is zo geweldig en het geeft heel veel energie. Elke dag verassen ze je wel eens met een grappige uitspraak. Zoals toen ik op de BSO vertelde dat ik een andere baan had gevonden. Zegt een meisje, “was je maar een tweeling dan kon je zus hier werken.” Of een jongen van 4, hij vroeg aan mij of ik jongens kinderen heb of meisjes kinderen had. Ik zei twee jongens. Ah reageerde hij, “dat vind ik echt erg jammer voor je, dat je geen meisjes hebt.” Zo maak je elke dag weer fantastisch mooie dingen mee, ook onafhankelijk van met welke leeftijdsgroep je werkt. Vanaf augustus 2015 kom ik op mijn brommertje om op de babygroep en BSO te werken, ik heb er erg veel zin in.

Eva WeigeldtMijn naam is Eva Weigeldt, ik ben 26 jaren oud en kom uit Berlijn. Dit jaar ben ik vanuit Duitsland naar Nederland verhuisd en woon nu met veel plezier samen met mijn vriend Friso (in Amsterdam-Oost). In Duitsland ben ik recent afgestudeerd als psycholoog, hiernaast heb ik tijdens mijn studie in een kinderopvang gewerkt. Het werken met kinderen vind ik zeer inspirerend. Het is fascinerend om te zien hoe persoonlijkheden zich al op jonge leeftijd ontwikkelen. Gelukkig heb ik ook in Nederland een kinderopvang gevonden waar de kinderen de mogelijkheid hebben veel buiten te zijn, gezond en vers te eten en waar kinderen zichzelf kunnen zijn. Op zich onderneem ik graag met de kinderen allerlei activiteiten, maar vind ik ook dat zij voldoende ruimte moeten hebben om met elkaar te kunnen spelen. Op deze manier kunnen zij hun fantasie de vrije loop laten. Verder vind ik het fantastisch om te zien hoe kinderen geduldig kunnen knutselen en hoe zij met veel creativiteit hun tijd kunnen invullen. Kortom, met veel plezier en enthousiasme ga ik aan de slag bij de Buitenkans!

Ragner OnrustMijn naam is Ragner Onrust. Ik werk sinds enige tijd met veel plezier als invaller bij Buitenkans. Hoewel ik volgens sommige kinderen van de BSO een hele goede kleutermeester of euritmieleraar zou zijn, hoop ik dat ik ook een goede bijdrage lever als begeleider op de BSO en het KDV. Maar ze zitten er zeker niet heel ver naast, want ik heb een achtergrond in zowel het Vrije Schoolonderwijs als bewegingsonderwijs. Voor mij is een Buiten KDV/BSO de meest ideale vorm van kinderopvang en daar draag ik graag een steentje aan bij. Daarnaast hou ik me vooral bezig met (Motorische) Remedial Teaching en Bewegings- en houdingstherapie. Ik ben verder als maatschappelijk ondernemer bezig met project-ontwikkeling.

Claire RaijmakersIk ben Claire Raijmakers, 33 jaar, sinds 2014 getrouwd en mama van Kate, die op de peutergroep zit. Ik volgde na mijn opleiding tot theatermaker de opleiding pedagogisch werker. Al jaren combineer ik mijn liefde voor kinderen met mijn liefde voor theater. Als zangeres, speler, maker of docent. Na tien jaar gewerkt te hebben op reguliere kinderdagverblijven en een voorschool ben ik trots op mijn plekje op Buitenkans. Sinds 1 mei 2017 werk ik daar op de babygroep. Een kinderdagverblijf met een visie dicht bij mijn hart. Puur, echt en ongelooflijk liefdevol.

Maaike van DongenIk ben Maaike van Dongen, moeder van 3 kinderen Nikki, Timo en Pepijn. Samen met mijn man Ferry wonen we in Middenbeemster. Ik heb sociaal pedagogische hulpverlening gestudeerd, en bijna 20 jaar geleden op een klein kinderdagverblijf in de Beemster gestart. De liefde voor het vak, werken vanuit betrokkenheid en aandacht voor elkaar, dat voel ik zo sterk bij de Buitenkans. Dat ik heel graag de overstap maak naar Amsterdam Noord. Ik hou van de verwondering van jonge kinderen, alles is nieuw voor ze! Door goed te kijken wat kinderen bezig houdt en jezelf nieuwsgierig op te stellen, kun je samen genieten van ontzettend veel geluksmomentjes. Jezelf mogen zijn en ervaren dat er iemand voor je is als je die nodig hebt, vind ik essentieel. “Spelen” met materialen, ontdekken van mogelijkheden is elke keer weer boeiend. Een klein veertje kun je voelen, wegblazen, mee verven, elkaar kietelen, allemaal ontdekking. Ik hecht grote waarde aan de inrichting van de groepsruimte, binnen & buiten, ik vind het belangrijk dat deze zowel geborgen als prikkelend is. Naast mijn werk en mijn gezin, run ik een foodtruck. Met een Ford uit ’49 sta ik met mijn zusje op kleine festivals. Van yoga, strandwandelingen met onze hond, film kijken, plaatjes draaien en samen op pad gaan, word ik blij.