BSO

De BuitenKans buitenschoolse opvang
De buitenschoolse opvang van Buitenkans is een vrijhaven voor de grotere kinderen, die naar de basisschool gaan. Bij Buitenkans bieden wij een heerlijke speel- en ontdekplek waar ieder kind gezien wordt en zichzelf mag zijn.

Na school hebben kinderen behoefte aan ontspanning en spel.hutten bouwen bso buitenkans kinderopvang Wat dit inhoudt, verschilt per kind. Kinderen kunnen behoefte hebben aan rust, bijvoorbeeld door alleen een boekje te gaan lezen in een rustige hoek, te gaan puzzelen of een spelletje doen. Andere kinderen willen juist bewegen, sporten of stoeien. Bij Buitenkans bieden wij alle kinderen de gelegenheid om te doen waar juist zij behoefte aan hebben. Dit doen wij door verschillende binnen- en buitenruimtes en activiteiten te creëren zodat de kinderen zelf kunnen kiezen waar ze willen zijn en wat zij willen doen. Er is niet alleen een uitstekende buitenruimte met voldoende mogelijkheden om de natuur in de gaan of om te gaan tuinieren, maar ook drie naastgelegen sportverenigingen, een natuurspeeltuin en onze eigen atelier en timmerhok, waar de kinderen zelfstandig of onder begeleiding zich creatief kunnen uiten.

Ook in de keuken mogen de kinderen zich uitleven, met producten uit onze eigen moestuin of van de buren op het naastgelegen stadslandbouwproject.

broodjes bakken bso buitenkans kinderopvang

De ervaren en deskundige pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat alle kinderen zichzelf kunnen zijn en dat zij ook genieten van het samen zijn tijdens de opvang. Zij zien de pedagogische waarde van het samen zijn, het spel en de activiteiten en geven de kinderen de begeleiding die zij nodig hebben hierin.

Zo geven wij de kinderen de kans om te groeien midden in het groen.

Na school eten de kinderen een gezond en duurzaam tussendoortje. In de vakanties of op lange opvangdagen (schoolvrije dagen) eten de kinderen ook een warme maaltijd tussen de middag, die zij zelf hebben mogen bereiden samen met onze kok.

Welke scholen?

We halen kinderen op van de Poolster en de Twiskeschool. Er worden een aantal kinderen opgehaald van Kairos vrije school, maar van deze school nemen wij geen nieuwe kinderen aan vanwege logistieke redenen.

 


logo