KDV

Het BuitenKans kinderdagverblijf
Het kinderdagverblijf van Buitenkans is een veilige haven voor de kleinste onder ons. Wij vangen kinderen op vanaf 1 jaar, tot hun vierde verjaardag, wanneer ze naar de basisschool gaan. Het kinderdagverblijf biedt niet alleen veiligheid en geborgenheid, maar ook vele spannende uitdagingen.Bij de blije varkens KDV Buitenkans kinderopvangDe ervaren en deskundige pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat alle kinderen zichzelf kunnen zijn en dat zij ook genieten van het samen zijn tijdens de opvang.

Bij het kinderdagverblijf geven wij de kinderen graag de kans om te groeien midden in het groen. Dit betekent dat ook voor de allerkleinste veel gebruik wordt gemaakt van de buiten ruimte. Bijvoorbeeld kunnen baby’s lekker lang slapen in de veilige buitenbedjes en eten de peuters vaak in onze eigen tuin.DSC_0490 We rapen dagelijks verse eieren van onze kippen, die onder streng toezicht van de kinderen verwerkt worden in heerlijke gerechten van onze kok.

Ook producten van ons eigen moestuin en van het stadslandbouwproject worden elke dag omgetoverd in gezonde warme maaltijden voor de kinderen.

Omdat wij midden in het groen gelegen zijn en ook onze eigen moestuin hebben, raken de kinderen van jongs af aan bekend met de natuur, ons voedselketen en de invloeden van seizoenen en het weer. Alle belevenissen in de natuur worden ook door de kinderen verwerkt tijdens onze vele creatieve activiteiten. Kinderen van Buitenkans voelen zich vrij en veilig in de natuur en zijn elke dag buiten op stap om iets nieuws te ontdekken.

logo