Wie kom je tegen

WIE KOM JE TEGEN

Elin KarlssonElin Karlsson, directeur van Buitenkans Kinderopvang, is opgegroeid in Zweden. De Zweedse cultuur en haar eigen ervaring met de Zweedse kinderopvang, zijn belangrijke inspiratiebronnen voor Buitenkans Kinderopvang. Haar doel is om een groene, gezonde en inspirerende opvang te creëren waarin kinderen, ouders en medewerkers zich vertrouwd voelen en waar iedereen tot bloei komt. Elin woont sinds 1995 in Amsterdam en sinds 2009 in Noord en heeft twee kinderen. Elin heeft 7 jaar in de top van een grote kinderopvang organisatie gewerkt. Zij heeft 13 jaar management ervaring. Haar passies in het privéleven zijn reizen, lezen, yoga en gezonde voeding.

Frouke de Leeuw

Frouke de Leeuw, Pedagogisch Medewerker van Buitenkans Kinderopvang en moeder Lot en Flo. Opgegroeid op Texel, op mijn 18e vertrokken naar Amsterdam om Communicatie Wetenschappen te studeren en daarna nog een jaar gereisd. In 2007 uiteindelijk terecht gekomen in de Kinderopvang. Waarom? Omdat ik toen besloot te gaan doen wat ik écht leuk vind, zonder te kijken naar opleidingsniveau of salaris. Werken met kinderen was dus een zeer bewuste keuze, waar ik nog steeds geen spijt van heb. Wel is het voor mij belangrijk te werken op een plek waar de kinderopvang uitdagend, inspirerend en creatief is, voor zowel kinderen als medewerkers. De uitdaging ligt voor mij in het goed kijken en luisteren naar de kinderen; wat houdt ze bezig en waarom? Als je antwoord kunt vinden op deze vragen kun je als Pedagogisch Medewerker een omgeving en materialen bieden die aansluiten bij hun belevingswereld en (leer)behoeftes. Op die manier hebben de kinderen plezier, ontdekken veel en komt ieder kind, op zijn eigen manier, tot zijn recht.

 Mireille de Jong Ik ben Mireille de Jong, 32 jaar, afgestudeerd als CMV’er (Culturele en Maatschappelijke Vorming) en sinds  2006 werkzaam in de kinderopvang. Tussendoor nog gereisd, in het buitenland gewoond en gewerkt en diverse creatieve cursussen gevolgd en vanaf september 2014 werk ik bij Buitenkans! Werken met kinderen is voor mij heel inspirerend. De verwondering van een kind bij het zien van een lieveheersbeestje, bij het voelen van de regen, lijm die plakt aan handen, stampen in plassen water, vind ik prachtig! Samen met kinderen de dag vormgeven is voor mij essentieel voor het werken in de kinderopvang. Door actief te luisteren, voelen en kijken waar de kinderen behoefte aan hebben en daar op in te spelen. Ze begeleiden in hun spel en autonomie op een respectvolle, positieve manier. Heerlijk vind ik het om samen met de kinderen te praten, lachen, knuffelen, lezen, knutselen, te zingen en te dansen!

Ibolya Fülöp

Ik ben Ibolya Fülöp en geboren in Hongarije op 18-03-1963. Na mijn opleidingen heb ik als gymlerares gewerkt. Ik woon al 30 jaar in Nederland en ruim 20 jaar als pedagogisch medewerker gewerkt op een peutergroep in Amsterdam West.

Sinds maart 2019 ben ik vaste inval bij Buitenkans. Door mijn invalwerk kom ik bij alle groepen, leer ik alle kinderen kennen en voel ik me als verbindingselement bijvoorbeeld bij het wennen van kinderen die van een groep naar de andere groep gaat. Het is ook mooi om te zien hoe een baby zijn/haar “veilige thuisbasis” verlaat en door een ontdekkingsreis veranderd naar een dreumes en later naar een peuter en ook nog bij de BSO komt en daar verder groeit. Niet allen de kinderen, maar ik voel me hier ook heel erg thuis.

Ik ben ook nog de vaste kapster van Buitenkans en ik knip zowel collega’s als kinderen in opdracht van de ouders.

Naast mijn werk bij Buitenkans ben ik professionele visagiste en haarstyliste. Ik werk voor televisie, film, modeshows en fotoshoots en geef ook verschillende workshops, waar ik heel veel plezier aan beleef.

Denisa Zechner - SulcovaIk ben Denisa Zechner – Sulcova, bijna 40 jaar geleden geboren in Tsjechie. Ik woon alweer 20 jaar in Nederland met mijn man Peter en mijn twee kinderen, Jordy en Ashley. Al 18 jaar werk ik met veel plezier in de Kinderopvang, met alle denkbare doelgroepen. Door mijn lange en brede ervaring, heb ik een beeld gevormd over wat belangrijk is in de Kinderopvang. Het zien en horen van elk kind, iedere dag weer, dat is mijn passie en drijfveer in het werk. Samen met Stefanie wil ik de babygroep mooi en bijzonder maken. De baby’s zijn allemaal anders, hebben verschillende persoonlijkheden en behoeftes. Het is fijn om er voor ze te zijn. Troosten, verzorgen, liefde geven, ondersteunen, stimuleren en de kinderen geven, wat ze op dat moment nodig hebben. Ik ben zelf opgegroeid dichtbij de natuur (paddenstoelen/bosbessen/bramen in het bos zoeken, met mos, takjes en bessen spelen. Kippen en varkens voeren). Ook de kleinste kinderen kunnen we dichter bij de natuur brengen, ze een veilig gevoel geven en de natuur laten waarderen. Bij Buitenkans kan ik deze visie waarmaken en voel ik mij heel erg thuis.

Stefanie GroiseIk ben Stefanie Groise, 31 jaar, moeder van twee prachtige zoontjes van 2 en 5 jaar oud waar ik samen met mijn man zeer trots op ben. Met onze hond en poes wonen wij in Amsterdam Osdorp. Ik heb de wereld mogen bereizen, gewerkt in de kinderopvang en in het speciaal basisonderwijs. Bijzondere dingen heb ik gezien, geleerd en mogen ervaren maar de puurheid, het spel en de verwondering van een kind, zijn toch wel mijn grootste inspiratie bronnen. Ik heb mij verdiept in spelontwikkeling en de zintuiglijke ontwikkeling bij jonge kinderen en sinds kort ook als gezins- en kindercoach. Buitenkans biedt mij de kans om te doen waar mijn hart ligt, mijn kwaliteiten te laten zien en vooral te mogen werken met kinderen vanuit het hart. Kijkend door de ogen van de kinderen, leren en laten inspireren van en door hun eigen wijsheid, daar groeien we samen van. Ik ben een leidster die met of voor je zingt, danst, kruipt en rolt over de grond, warmte en liefde geeft, je ziet en wilt zien. Je durft te volgen, je met rust laat als je even niet wilt, je troost en opvangt als het even niet lekker gaat, je meeneemt op ontdekkingsreis of je eigen ontdekkingen bewonderd. Je kind laat zijn gewoon zoals je bent.

Carola de BeusIk ben Carola de Beus en werk sinds juni 2018 bij de Buitenkans. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen van 19 en 23 jaar. Mijn hobby’s zijn: skiën, tennis, muziek, dansen en o. a op vakantie gaan. Na mijn HBO-Jeugdwelzijn studie heb ik 10 jaar gewerkt met verstandelijk gehandicapten in Amsterdam- Noord. Daarna bijna 17 jaar op het kinderdagverblijf in Middenbeemster, waar ik ook woon. Nadat het kinderdagverblijf werd overgenomen door een grote stichting kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Deze vond ik bij de Buitenkans. De visie van Buitenkans en de enthousiaste verhalen van mijn (ex) collega Maaike maakten mij enthousiast en ik had het geluk dat er een vacature kwam! Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen en de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Bij de Buitenkans krijgen kinderen de kans om veel buiten te zijn, de natuur speelt een belangrijke rol. Geen dag is hetzelfde als je met kinderen werkt. Ik kan genieten van de interactie tussen spelende kinderen. Het kijken en luisteren naar kinderen en in gaan op wat hun bezig houd vind ik belangrijk in mijn werk. Gezien en gehoord worden willen we toch allemaal? Verder vind ik het fijn om diverse activiteiten met de kinderen te doen en ze ongemerkt veel te leren op verschillende ontwikkelingsgebieden.

Marijke BoersmaIk ben Marijke Boersma, 42 zomers jong. Ik ben moeder van twee hele lieve zonen, Bas 22 en Dion 16 jaar. Deze zomer trouw ik op het strand met Jacob. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest voor kinderopvangorganisatie Tinteltuin. Met heel veel plezier heb ik 5 jaar op een verticale groep en 5 jaar op een peutergroep gewerkt. Door een reorganisatie moest ik in Juli 2014 het kinderdagverblijf waar ik werkte verlaten. Bij hetzelfde bedrijf kreeg ik toen werk aangeboden op een BSO in Assendelft. Na een open sollicitatie bij Buitenkans heb ik een aantal keer ingevallen. Toen ik de kans kreeg om bij zo`n geweldige kinderopvang te kunnen komen werken dacht ik, dit is echt een buitenkans! Om met kinderen te werken is zo geweldig en het geeft heel veel energie. Elke dag verassen ze je wel eens met een grappige uitspraak. Zoals toen ik op de BSO vertelde dat ik een andere baan had gevonden. Zegt een meisje, “was je maar een tweeling dan kon je zus hier werken.” Of een jongen van 4, hij vroeg aan mij of ik jongens kinderen heb of meisjes kinderen had. Ik zei twee jongens. Ah reageerde hij, “dat vind ik echt erg jammer voor je, dat je geen meisjes hebt.” Zo maak je elke dag weer fantastisch mooie dingen mee, ook onafhankelijk van met welke leeftijdsgroep je werkt. Vanaf augustus 2015 kom ik op mijn brommertje om op de babygroep en BSO te werken, ik heb er erg veel zin in.

Claire RaijmakersIk ben Claire Raijmakers, 33 jaar, sinds 2014 getrouwd en mama van Kate, die op de peutergroep zit. Ik volgde na mijn opleiding tot theatermaker de opleiding pedagogisch werker. Al jaren combineer ik mijn liefde voor kinderen met mijn liefde voor theater. Als zangeres, speler, maker of docent. Na tien jaar gewerkt te hebben op reguliere kinderdagverblijven en een voorschool ben ik trots op mijn plekje op Buitenkans. Sinds 1 mei 2017 werk ik daar op de babygroep. Een kinderdagverblijf met een visie dicht bij mijn hart. Puur, echt en ongelooflijk liefdevol.

Maaike van DongenIk ben Maaike van Dongen, moeder van 3 kinderen Nikki, Timo en Pepijn. Samen met mijn man Ferry wonen we in Middenbeemster. Ik heb sociaal pedagogische hulpverlening gestudeerd, en bijna 20 jaar geleden op een klein kinderdagverblijf in de Beemster gestart. De liefde voor het vak, werken vanuit betrokkenheid en aandacht voor elkaar, dat voel ik zo sterk bij de Buitenkans. Dat ik heel graag de overstap maak naar Amsterdam Noord. Ik hou van de verwondering van jonge kinderen, alles is nieuw voor ze! Door goed te kijken wat kinderen bezig houdt en jezelf nieuwsgierig op te stellen, kun je samen genieten van ontzettend veel geluksmomentjes. Jezelf mogen zijn en ervaren dat er iemand voor je is als je die nodig hebt, vind ik essentieel. “Spelen” met materialen, ontdekken van mogelijkheden is elke keer weer boeiend. Een klein veertje kun je voelen, wegblazen, mee verven, elkaar kietelen, allemaal ontdekking. Ik hecht grote waarde aan de inrichting van de groepsruimte, binnen & buiten, ik vind het belangrijk dat deze zowel geborgen als prikkelend is. Naast mijn werk en mijn gezin, run ik een foodtruck. Met een Ford uit ’49 sta ik met mijn zusje op kleine festivals. Van yoga, strandwandelingen met onze hond, film kijken, plaatjes draaien en samen op pad gaan, word ik blij.

Barbara SchroeversBarbara Schroevers (13-9-1962) geboren in Amsterdam. Toen mijn zoontje naar de peuterspeelzaal ging en ik de leidster heel erg leuk vond besloot ik dat ik dat ook wilde. Ik was op zoek naar werk dat beter te combineren was met het hebben van een kind en ging een opleiding SPW4 doen. Met ontzettend veel plezier ben ik gaan werken in de kinderopvang. Daarnaast ben ik yoga lerares en muzikant. Ik speel mandoline en ik zing. Voor de kinderen neem ik altijd mijn gitaar mee, ik speel liedjes voor ze en ze zingen mee, dansen of luisteren en dat is altijd dolle pret. Muziek maakt me gelukkig en ik vind het ontzettend fijn dat door te geven. Heel veel kinderen zitten thuis op hun speelgoed gitaartjes muziek te maken nadat ze me hebben zien spelen. Voor de baby’s zing ik wat ze ook heerlijk vinden. Verder vind ik het ook heel erg leuk met de kinderen te schilderen, te dansen, te kleien of gewoon lekker een boekje te lezen. Daarnaast is het ook prachtig om ze zelf te laten spelen en te zien wat ze allemaal bedenken. Ik ben ontzettend blij dat ik bij Buitenkans mag komen werken, ik kom er enkele fantastische oud-collega’s tegen en weet nu al dat ik het een geweldige plek vind.

Annelies Vellinga

Ik ben Annelies Vellinga en woon in Middenbeemster. Ik ben 42 jaar basisschoolleerkracht geweest, heel lang bij de kleuters, maar ook in hogere groepen. Sinds september 2018 heb ik het lesgevende deel van mijn baan omgeruild voor BuitenKans. Voor het andere deel heb ik nog ambulante taken op De Blauwe Morgenster in Middenbeemster. Werken bij BuitenKans zie ik als een nieuwe uitdaging.

Ik hou er van om in de natuur te wandelen en te verblijven, ik lees graag, hou van yoga, schilder “Basjes” en werken in mijn moestuin en alles wat daarbij hoort doe ik met veel plezier. Ik vind het leuk om kinderen te laten kennismaken met de verschillende aspecten van de natuur: o.a. planten, dieren en seizoenen.

Basje Stoffel de schildpad is al sinds 1981 niet meer weg te denken in mijn leven als juf. Hij heeft mij geïnspireerd om te schilderen met acrylverf. Ik heb inmiddels 50 dromen van Basje vastgelegd in 50 ‘Basjes’. De kinderen helpen mij altijd met het zoeken naar een onderwerp voor een nieuw Basjeschilderij.

Het is leuk als de kinderen de natuur van dichtbij kunnen bekijken daarom heb ik rivierkreeftjes meegenomen. De kinderen kunnen van dichtbij zien hoe de kleine kreeftjes groeien. In de bak met morio- en meelwormen kunnen de kinderen ontdekken dat ze dezelfde cyclus hebben als vlinders. En natuurlijk mogen de wandelende takken niet ontbreken. Ook zijn er veel dieren die buiten op het terrein leven die we kunnen ontdekken zoals vogels, wormen, mieren, vliegen, wespen, rattenstaartlarven, muizen, bijen, vlinders, kippen, varkens enz. Ik vind het iedere keer weer geweldig om de verwondering van kinderen te zien.

Ik heb een muzikale achtergrond van klassiek (blokfluit), tot pop o.a. in een rockband, ook heb ik in bigband, fanfare- en harmonie orkesten (klarinet, saxofoon en zang) gespeeld. Nu speel ik vnl. nog kinderliedjes en wat “guilty pleasures’ op gitaar.

Ik vind het heel leuk om bij BuitenKans te werken met fijne kinderen, ouders en collega’s.

Zuzana BalazovaZuzana Balazova, My name is Zuzana, born in Bratislava, Slovakia but most of my adult life I lived in Finland where I become a lover of nature, local organic products and authentic style of living and cooking. I am very excited and grateful to become a part of Buitenkans kinderopvag. I find cooking for children very inspiring and rewarding.  I have experience in HoReCa for 15 years in many different areas. I will be the 3td generation of kindergarten chefs in my family, my mom and my grandmom was kindergarten chefs and nutritionists, so working and cooking for children feels very natural for me. Cooking healthy organic and nourishing food is my passion. I like to choose the best, cleanest raw materials as close as possible, also from our own garden. I do prepare the daily dishes as a tribute to nature, local food and creativity, always seasoned with love.

Working with and for the kids inspire and fulfil me. To see my little “customers” satisfied warms my heart and makes my work meaningful. I’ve been in the beautiful Netherlands for roughly 1 year now. I live with my beloved partner and our cat.  My most favourite hobby is travelling and I love to explore new interesting places and things. My other hobbies are being creative, painting, gardening and ecstatic dancing. I also dedicate my free time to study for becoming a Doula and learning Dutch. Looking so much forward to work at Buitenkans in this amazing welcoming environment with lovely happy kids and kind colleagues!

Nafisah HamidiIk, Nafisah Hamidi, ben 23 jaar oud en mijn afkomst is Afghaans. Mijn hobby’s zijn bakken, series kijken, zich opmaken, wandelen en met familie en vriendinnen zijn. Ik heb voor mijn opleiding pedagogisch medewerker niveau 3 stage gelopen bij Buitenkans. Sinds 2019 sta ik vast op de dreumesgroep. Werken met kinderen vind ik erg leuk. Zo vind ik kinderen puur, liefdevol en slim. De groeifases van de kinderen die ik meemaak vind ik wonderbaarlijk. Een kinderopvang zie ik als tweede huis voor kinderen waar ze zich gehoord, veilig, vertrouwd en thuis voelen. Om dat gevoel bij de kinderen te creëren richt ik me op de behoeften en verwachtingen van de kinderen. De opzet van Buitenkans doet me denken aan mijn eigen jeugd, want ook ik ben opgegroeid in de natuur. Zo zijn er kippen, varkens en een moestuin aanwezig wat het nog leuker maakt bij Buitenkans!

Nikina KnopsIk ben Nikina Knops, geboren in Amsterdam. Na het afronden van mijn opleiding als pedagogisch medewerker ben ik 10 jaar leidster geweest op het kinderdagverblijf de speeltoren. Omdat er een faillissement optrad, ben ik de andere hoeken van het werken met kinderen gaan ontdekken. Zodoende heb ik gewerkt bij kinderwinkels (o.a. Grom & Lemonade) en ben ik begonnen met het organiseren van kinderfeestjes en corners op lokatie. Toch miste ik het s’ochtends binnenkomen op de groep en al je mini vriendjes een knuffel te geven. En daar had ik een gesprek met een vriendin die vertelde over Buitenkans.. En jawel heb net mijn vaste contract getekend en ben hier niet meer weg te slaan. Ik vind de band die je met kinderen op kan bouwen magisch, het pure, de fantasie. Ik leer elke dag van mezelf en van de kinderen. En ik kan mij geen mooiere plek bedenken dan hier met al dat groen, blije kids, ruimte & dieren samen de dag door te brengen 🙂

ShannaIk ben Shanna en werk sinds 1 februari 2020 bij de BSO van Buitenkans. Na het afronden van mijn studie pedagogische wetenschappen aan de UvA heb ik als orthopedagoog op een middelbare school voor speciaal onderwijs gewerkt. Ik merkte hier al gauw dat ik het directe contact met de kinderen EN de buitenlucht miste. Buitenkans ken ik nog van de tijd dat ik tijdens mijn studie bij STROOP werkte. Na een fijn gesprek met Elin was de keuze snel gemaakt en heb ik besloten de sprong te wagen. Als kind deed ik ook al niets liever dan buitenspelen en ik denk dat de buitenruimte/de natuur de ultieme plek is om te worden wie je bent! Nogsteeds vind ik het heerlijk om buiten te zijn. Ik hou er van om te wandelen, te fietsen, te zwemmen of een boekje te lezen terwijl de zon op je gezicht schijnt. Verder houd ik enorm van koken (en dan vooral zonder recept), van tekenen en van boetseren. Bij Buitenkans hoop ik bij te kunnen dragen aan een gezonde ontwikkeling van de kinderen en aan een plezierige, leuke tijd die zij met hun leeftijdsgenoten hebben! Ik ben er voor ieder kind dat een knuffel, een grapje, een high five, een goed gesprek, een kopje thee, wat grenzen of juist wat vrijheid kan gebruiken. Tot snel!

Arthur LurvinkArthur Lurvink, geboren en getogen Achterhoeker die voor de liefde naar Amsterdam is verhuisd. Vader van een zoon en woon met mijn vrouw en kind sinds kort in Purmerland. Ik ben ontwerper en heb op veel verschillende plekken gewerkt. Ook ben ik docent tekenen en handvaardigheid en heb veel voor de klas gestaan.

Nu wil ik mij meer gaan focussen als ontwerper en dat is met Buitenkans een perfecte combinatie.

Bij Buitenkans kunnen de kinderen naar alle hartenlust rennen en vliegen, niks moet en alles kan. Hierbij kan ik perfect helpen. Samen hutten bouwen en dingen maken. Ik vind het heel leuk om onderdeel te zijn van dit creatieve en leuke team en ik zie jullie snel in het wild bij Buitenkans.

.