Wie kom je tegen

WIE KOM JE TEGEN

Elin Karlsson

Ik ben Elin Karlsson, directeur van Buitenkans Kinderopvang. Ik ben opgegroeid in Zweden. De Zweedse cultuur en mijn eigen ervaring met de Zweedse kinderopvang, zijn belangrijke inspiratiebronnen voor Buitenkans Kinderopvang die ik in 2014 heb opgestart op het mooie stadslandbouwproject NoordOogst. Mijn doel was om een groene, gezonde en inspirerende opvang te creëren waarin kinderen, ouders en medewerkers zich veilig en gelukkig voelen en waar iedereen tot bloei komt.

Ik woon sinds 1995 in Amsterdam en sinds 2009 in Tuindorp Oostzaan. Ik heb twee kinderen, die beide op Buitenkans hebben gezeten maar nu al wat ouder zijn. Voor Buitenkans heb ik 7 jaar in de top van een grote kinderopvang organisatie gewerkt en heb ik ook 7 jaar management ervaring in andere bedrijven. Naast Buitenkans ben ik eigenaar van MORE; een salon voor persoonlijke verzorging in Amsterdam West en heb ik ook nog een mooi huis in de Zweedse bossen, waar ik heel graag kom. Mijn passies in het privéleven zijn reizen, lezen, yoga, tantra, persoonlijke ontwikkeling, natuur en gezonde voeding.

Frouke de Leeuw

Ik ben Frouke de Leeuw, assistent Leidinggevende bij Buitenkans. Ik woon samen met mijn vriend en 2 dochters in Amsterdam Noord.

Ik opgegroeid op Texel en na mijn studie Communicatie Wetenschappen in Amsterdam heb ik mij later omgeschoold naar Pedagogisch Medewerker omdat mijn hart bij het werken met kinderen lag. Vervolgens heb ik 15 jaar met veel plezier met kinderen gewerkt, waaronder 5 jaar bij Buitenkans. Het was een mooie uitdaging om een nieuwe kinderopvang op te zetten op zo’n mooie groene plek.

Uiteindelijk kreeg ik toch steeds meer de behoefte iets nieuws te gaan doen, maar wilde Buitenkans met zijn mooie omgeving en heerlijke collega’s eigenlijk niet verlaten. Toen kreeg ik de kans om de rol van assistent Leidinggevende op me te nemen en die heb ik met beide handen aangepakt! Zo kwam mijn oorspronkelijke opleiding van pas en kon ik weer wat meer met m’n hoofd doen; regelen, organiseren, analyseren, communiceren 😉

Daarnaast ben ik bezig mezelf steeds verder te ontwikkelen in de fotografie en aan de weg aan het timmeren als freelance fotografe. Voor mij de perfecte combinatie.

Verder houd ik van wandelen, tekenen en sport ik regelmatig ter compensatie van mijn liefde voor lekker eten en drinken!

Abel van AlphenIk ben Abel van Alphen, na verschillende opleidingen en gewerkt te hebben met verschillende doelgroepen eigenlijk binnengerold bij Buitenkans.

Ik begon in 2019 omdat er tijdelijk iemand extra nodig was om de kinderen op te halen met een bus tot de Stint weer terug was. Met kinderen werken was nooit echt mijn ambitie, maar ik kreeg al vanaf het moment dat ik wilde luisteren verhalen te horen van mijn moeder (Annelies) over de kinderen van de basisschool. Hierdoor had ik ongemerkt toch al meer ervaring dan ik dacht en werd het autoritje van school naar de BSO onverwacht steeds leuker. Steeds vaker bleef ik nog even om te kletsen met de kinderen tijdens het cracker eten.

Nu bijna drie jaar later ben ik er nog steeds en ben ik een bekend en vertrouwd gezicht voor de kinderen als zij uit school komen en ben ik er ook vaak tijdens de vakanties. Buitenkans heeft een geweldig mooi terrein waar de kinderen in de natuur tussen de bloemen en de bijen kunnen spelen en wat dus ook een ontzettend fijne werkplek is. Doordat het spel van de kinderen leidend is, is iedere dag anders en weet altijd wel iemand je positief te verrassen.

Ik ben blij om op zo een speciale plek te mogen werken en ik zie jullie snel bij Buitenkans.

Ibolya Fülöp

Ik ben Ibolya Fülöp en geboren in Hongarije op 18-03-1963. Na mijn opleidingen heb ik als gymlerares gewerkt. Ik woon al 30 jaar in Nederland en ruim 20 jaar als pedagogisch medewerker gewerkt op een peutergroep in Amsterdam West.

Sinds maart 2019 ben ik vaste inval bij Buitenkans. Door mijn invalwerk kom ik bij alle groepen, leer ik alle kinderen kennen en voel ik me als verbindingselement bijvoorbeeld bij het wennen van kinderen die van een groep naar de andere groep gaat. Het is ook mooi om te zien hoe een baby zijn/haar “veilige thuisbasis” verlaat en door een ontdekkingsreis veranderd naar een dreumes en later naar een peuter en ook nog bij de BSO komt en daar verder groeit. Niet allen de kinderen, maar ik voel me hier ook heel erg thuis.

Ik ben ook nog de vaste kapster van Buitenkans en ik knip zowel collega’s als kinderen in opdracht van de ouders.

Naast mijn werk bij Buitenkans ben ik professionele visagiste en haarstyliste. Ik werk voor televisie, film, modeshows en fotoshoots en geef ook verschillende workshops, waar ik heel veel plezier aan beleef.

Denisa Sulcova

Ik ben Denisa Sulcova, oorspronkelijk kom ik uit Tsjechië maar woon inmiddels al 30 jaar in Nederland. Wel ga ik nog regelmatig terug om te genieten van de mooie natuur, ruimte en mijn familie. Ik heb twee bijna volwassen kinderen en werk al sinds ik in Nederland ben met veel plezier in de Kinderopvang. Via mijn vorige werkplek leerde ik Elin kennen en zo kwam ik terecht bij Buitenkans. Door eerdere ervaring met verschillende werkwijzen en benaderingen van het jonge kind in de Kinderopvang, koos ik heel bewust voor de manier van werken bij Buitenkans. Ik vind het mooi dat jonge kinderen ervaringen opdoen in de natuur en met dieren, dat ze op hun eigen tempo en eigen manier mogen ontwikkelen en dat we heel veel buiten zijn. Ieder kind is anders en mag er zijn en gezien worden.

Naast mijn werk bij Buitenkans vind ik het leuk om buiten actief bezig te zijn; skiën, wandelen met mijn honden, suppen, ik ben overal voor in!

Carola de Beus

Ik ben Carola de Beus en werk sinds juni 2018 bij Buitenkans op de peutergroep. Ik ben getrouwd en heb 2 grote kinderen. Mijn hobby’s zijn: skiën, wandelen, de natuur, muziek, lekker eten en ik ga graag op vakantie!

Na mijn HBO-Jeugdwelzijn studie heb ik 10 jaar met verstandelijk gehandicapten gewerkt in Amsterdam-Noord. Daarna heb ik 17 jaar gewerkt op het kinderdagverblijf in Middenbeemster, waar ik ook woon. Nadat het KDV werd overgenomen door een grote Stichting kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Dat vond ik bij Buitenkans.

De visie van Buitenkans en de enthousiaste verhalen maakten mij enthousiast. Al snel na mijn open sollicitatie kwam er een vacature op de Peutergroep. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen en de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Bij Buitenkans krijgen de kinderen de gelegenheid om veel buiten te zijn. De natuur speelt een grote rol. Met de peuters gaan we bijvoorbeeld wekelijks naar de moestuin in de buurt. De kinderen mogen zelf helpen met oogsten en het is zo mooi om te zien wat ze er van opsteken! Het kijken en luisteren naar kinderen vind ik heel belangrijk in mijn werk en inspelen op hun interesses.

Verder vind ik het fijn om diverse activiteiten te doen en ze ongemerkt veel te leren op verschillende ontwikkelingsgebieden. Zonder dat activiteiten worden opgelegd. Ik hoop nog lang op Buitenkans te blijven werken!

Marijke Boersma

Ola, ik ben Marijke Boersma. Ik werk inmiddels vanaf 2015 bij Buitenkans. Ik begon op de babygroep en Bso. Daarna bij de dreumes groep en geëindigd op de peutergroep sinds een paar jaar.

Elke dag als ik weer naar Amsterdam rijd ben ik zo blij dat ik bij Buitenkans mag werken. Ik zie het ook eigenlijk niet als werk. Zoveel liefde krijg je hier, van zowel de kinderen als alle lieve collega’s. Elke dag is anders maar altijd magisch mooi.

Ik hoop hier nog vele mooie jaren te mogen “zijn”

Claire Raijmakers

Ik ben Claire Raaijmakers, je vind me op de jongste groep. Na jaren op andere kinderdagverblijven te hebben gewerkt heb ik op Buitenkans vooral rust gevonden. Het idee van aanwezig zijn in het moment. De kinderen zien en volgen en dat je daar geen computer, planning of lijsten voor nodig hebt was voor mij een enorme geruststelling. Zo kan het dus ook. Ik geniet ontzettend van de kinderen en de fijne relatie met de ouders. We zijn hier gelijkwaardig, en dat is een groot goed! In mijn vrije tijd vind je me veel buiten. Ik houd mij bezig met fotografie en zing ontzettend graag. Ik ben trotse moeder van Kate & Mick, die ook allebei een prachtige start mochten maken bij Buitenkans!

Maaike van Dongen

Ik ben Maaike van Dongen, moeder van 3 kinderen: Nikki, Timo en Pepijn. Samen met mijn man Ferry wonen we in Middenbeemster. Ik heb sociaal pedagogische hulpverlening gestudeerd en bijna 25 jaar geleden op een klein kinderdagverblijf in de Beemster gestart. De liefde voor het vak, werken vanuit betrokkenheid voelde ik heel sterk bij Buitenkans. Daarom ben ik blij dat ik hier al sinds 2017 mag werken.

Ik hou van de verwondering van jonge kinderen, alles is nieuw voor ze! Door goed te kijken wat kinderen bezighoudt en jezelf nieuwsgierig op te stellen, ontstaan er elke keer weer onverwachte projecten. Jezelf mogen zijn en ervaren dat er iemand voor je is als je die nodig hebt, vind ik essentieel. “Spelen” blijft voor mij boeiend, daarom ben ik gestart met de opleiding tot atelierpedagoog. Hier doe ik nog meer vaardigheden op om met de kinderen zelf ontdekkend bezig te zijn.

Naast mijn werk en mijn gezin, word ik blij van kampeer avonturen met onze 🚒 bus, op stap met vrienden en sporten.

Zuzana BalazovaZuzana Balazova, My name is Zuzana, born in Bratislava, Slovakia but most of my adult life I lived in Finland where I become a lover of nature, local organic products and authentic style of living and cooking. I am very excited and grateful to become a part of Buitenkans kinderopvag. I find cooking for children very inspiring and rewarding.  I have experience in HoReCa for 15 years in many different areas. I will be the 3td generation of kindergarten chefs in my family, my mom and my grandmom was kindergarten chefs and nutritionists, so working and cooking for children feels very natural for me. Cooking healthy organic and nourishing food is my passion. I like to choose the best, cleanest raw materials as close as possible, also from our own garden. I do prepare the daily dishes as a tribute to nature, local food and creativity, always seasoned with love.

Working with and for the kids inspire and fulfil me. To see my little “customers” satisfied warms my heart and makes my work meaningful. I’ve been in the beautiful Netherlands for roughly 1 year now. I live with my beloved partner and our cat.  My most favourite hobby is travelling and I love to explore new interesting places and things. My other hobbies are being creative, painting, gardening and ecstatic dancing. I also dedicate my free time to study for becoming a Doula and learning Dutch. Looking so much forward to work at Buitenkans in this amazing welcoming environment with lovely happy kids and kind colleagues!

Nafisah Hamidi

Nafisah Hamidi geboren in 1995, afkomstig uit Afghanistan. Mijn hobby’s zijn: wandelen, dansen, yoga, koekjes bakken, recepten uitproberen en met familie en vriendinnen zijn. Soms zit ik ook achter de naaimachine, ik vind het leuk om in mijn vrije tijd creatief bezig te zijn.

In 2017 ben ik bij Buitenkans begonnen als stagiaire en ging ik ook invallen als dat nodig was. Momenteel ben ik vast in dienst en ik sta op de jongste groep. Werken met kinderen vind ik erg leuk. Zo vind ik kinderen puur, liefdevol en slim. De groeifases van de kinderen die ik meemaak vind ik wonderbaarlijk. Een kinderopvang zie ik als tweede huis voor kinderen waar ze zich gehoord, veilig, vertrouwd en thuis voelen. Om dat gevoel bij de kinderen te creëren richt ik me op de behoeften en verwachtingen van de kinderen.

De opzet van Buitenkans doet me denken aan mijn eigen kindertijd in Afghanistan. Ik vind het heerlijk dat kinderen lekker veel buiten kunnen zijn; zo is er ruimte voor uitdagingen, ontdekkingen, fantasie en creativiteit. Ik ben dankbaar voor het bestaan van Buitenkans. Naast dat ik bij Buitenkans werk, werk ik ook in de keuken bij mijn broer op de zaak. Hij heeft een afhaal- en bezorg- centrum in Amsterdam Noord met heerlijk Indiaas eten.

Nikina Knops

Ik ben Nikina Knops, geboren in Amsterdam. Na het afronden van mijn opleiding als pedagogisch medewerker ben ik 10 jaar leidster geweest op het kinderdagverblijf de speeltoren. Omdat er een faillissement optrad, ben ik de andere hoeken van het werken met kinderen gaan ontdekken. Zodoende heb ik gewerkt bij kinderwinkels (o.a. Grom & Lemonade) en ben ik begonnen met het organiseren van kinderfeestjes en corners op locatie. Toch miste ik het elke dag binnenkomen op de groep en al je (mini) vriendjes een knuffel te geven. En daar had ik een gesprek met een vriendin die vertelde over Buitenkans..

Inmiddels werk ik alweer 5 jaar met veel plezier bij Buitenkans, in het begin op het KDV en nu al een hele tijd vast op de BSO. Ik vind de band die je met kinderen op kan bouwen magisch, het pure, de fantasie. Ik leer elke dag van mezelf en van de kinderen. En ik kan mij geen mooiere plek bedenken dan hier met al dat groen, blije kids, ruimte & dieren samen de dag door te brengen 🙂

Nu verwacht ik ook een eigen kindje in het najaar, ik kan niet wachten haar te ontmoeten. En ook zij zal zeker deels opgroeien bij Buitenkans, ik kan me geen betere start voor haar wensen!

Vanity Buitendam

Mijn naam is Vanity Buitendam. Ik woon samen met Marlon en ben trotse mama van Milan (2015) en Vinley (2021). Ik woon al mijn hele leven in Tuindorp Oostzaan.

Ik ben sinds april 2022 werkzaam bij Buitenkans, hiervoor heb ik 6 jaar op een ander (agrarisch) kinderdagverblijf in Amsterdam gewerkt en ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben erg blij om bij Buitenkans te werken, het is een persoonlijke en liefdevolle werkplek. Een plek waar de kinderen centraal staan en we veel buiten in de natuur zijn.

Ik hoop de kinderen hier een gevoel te geven dat ze welkom zijn en dat ze zichzelf kunnen zijn. Ik vind het belangrijk dat elk kind persoonlijke aandacht krijgt en zich op zijn eigen tempo kan ontwikkelen. Elk kind is uniek, en dat maakt het werken met kinderen nou juist zo mooi.

Arthur LurvinkArthur Lurvink, geboren en getogen Achterhoeker die voor de liefde naar Amsterdam is verhuisd. Vader van een zoon en woon met mijn vrouw en kind sinds kort in Purmerland. Ik ben ontwerper en heb op veel verschillende plekken gewerkt. Ook ben ik docent tekenen en handvaardigheid en heb veel voor de klas gestaan.

Nu wil ik mij meer gaan focussen als ontwerper en dat is met Buitenkans een perfecte combinatie.

Bij Buitenkans kunnen de kinderen naar alle hartenlust rennen en vliegen, niks moet en alles kan. Hierbij kan ik perfect helpen. Samen hutten bouwen en dingen maken. Ik vind het heel leuk om onderdeel te zijn van dit creatieve en leuke team en ik zie jullie snel in het wild bij Buitenkans.

.