BINNEN & BUITEN

BINNEN & BUITEN

De omgeving van Buitenkans Kinderopvang is bijzonder en daar maken wij graag gebruik van. Voor ons zijn de binnenruimte en buitenruimte even belangrijk. Bij Buitenkans Kinderopvang kan je alles buiten doen wat je ook binnen doet: slapen, eten, rusten, spelen, lezen, muziek maken, timmeren en je creatief of speels uitleven op heel veel andere manieren.

Wat buiten ook natuurlijk kan is de natuur ontdekken en leren over alles om ons heen. We kunnen vlinders, vogels en bomen bestuderen. Maar ook de jaargetijden waarnemen en zien en ervaren wat het weer doet met de natuur en met ons. Bovendien bieden het naaste stadslandbouwproject en onze eigen moestuin en kippen de perfecte gelegenheid om de voedselketen te zien en om te beleven.

etengeven

 

De binnenruimte bij Buitenkans Kinderopvang is zo vormgegeven zodat de kinderen geprikkeld worden om te spelen. Er zijn ook ruimtes voor rust en creatieve activiteiten. Wij gebruiken natuurlijke materialen en kleuren, zodat de ruimte rustig oogt. De ruimte biedt ook wat voor ouders, wij laten graag aan de wanden zien wat ons bezig houdt bij Buitenkans.

De binnen- en buitenruimte zijn beide vormgegeven zodat kinderen verschillende hoeken kunnen opzoeken voor verschillende activiteiten. Zo is er voor ieder kind en ieder moment een aantrekkelijke ruimte.

 

Binnen en buiten lopen bij elkaar over bij Buitenkans Kinderopvang. Meerdere wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat vrij spelen in een natuurlijke omgeving van fundamenteel belang is voor de ontwikkeling van kinderen in alle leeftijden. Een natuurlijke omgeving geeft kinderen de ruimte om hun fantasie de vrije loop te laten, wat ook de basis is voor goed spelen. Op deze manier wordt de psychische, emotionele, motorische en cognitieve ontwikkeling van alle Buitenkans kinderen goed gestimuleerd.

 

Zo bieden wij de kinderen een kans om te groeien midden in het groen!

 

winter-230 lente-230 zomer-230 herfs-230t
BINNEN & BUITEN STADSLANDBOUWPROJECT DUURZAAMHEID BELEID & VEILIGHEID

 

logo