StadsLandbouwProject


STADSLANDBOUWPROJECT

Buitenkans Kinderopvang is een onderdeel van Stadslandbouwproject NoordOogst. Wij zijn omringd door het stadslandbouwproject; een bruisende groene plek, waar je kunt werken, leren, genieten en elkaar kunt ontmoeten binnen alle delen van de duurzame voedselketen.

Op NoordOogst zijn moestuinen, ambachtelijke voedselproductie, pluktuinen, een imker en horeca met producten van het terrein en lopen er varkens. Buitenkans kinderopvang doet met meerdere onderdelen mee en is een geïntegreerd onderdeel van het project. De kinderen leren op deze manier hoe ons voedsel geproduceerd wordt op ambachtelijke wijze. Zij mogen zelf ervaren hoe bijvoorbeeld honing en brood gemaakt worden en telen zelf groente en fruit die zij natuurlijk ook opeten. Ook maken wij graag gebruik van de wisselende speel- en ontdekmogelijkheden van NoordOogst.

Samen met de pedagogisch medewerkers zijn de kinderen dagelijks op stap op het stadslandbouwproject om interessante dingen te zien en beleven. De indrukken die de kinderen opdoen op het stadslandbouwproject worden verwerkt in uiteenlopende educatieve en creatieve activiteiten.

Zo bieden wij de kinderen een kans om te groeien midden in het groen bij Buitenkans!Het stadslandbouwproject NoordOogst is te volgen via:
www.noordoogst.org
www.facebook.com/stadslandbouwproject
Voor contact met de stichting kunt u mailen naar [email protected]

winter-230 lente-230 zomer-230 herfs-230t
BINNEN & BUITEN STADSLANDBOUWPROJECT DUURZAAMHEID BELEID & VEILIGHEID